logo_5_PURPLE.png

SKUELYST er et nettidsskrift for filmkritik.

Et tidsskrift, der vil præsentere aktuelle filmværker i alle dets afskygninger – lige fra biograffilm, festivalfilm, videoværker på kunstudstillinger, repremierer i Cinemateket samt filmpremierer på de nye mediekanaler som Netflix, Amazon og Vimeo.

Med Skuelyst ønsker vi at positionere filmmediet solidt i samtidskulturen: At se på film som kulturelle udtryk, der både afspejler, bearbejder og diskuterer problemstillinger ude i verden. Vi tilslutter os en filmkritik der bevæger sig væk fra forbrugerguides, anmelderstjerner og branchesnak. Ikke for at stå som et ensomt fyrtårn i filmlandskabet, men for at udvide og styrke den kritiske dialog, der er essentiel for enhver levende kulturform. Skuelyst vil nærme sig filmen som en kunstnerisk udtryksform, der arbejder bevidst med filmmediets særlige sprog og virkemidler. Ikke blot i kraft af karakterer, fortælling og dramatik, men også fx montage, iscenesættelse, lyd og billede. Alt det filmmediet er og kan.

Vi mener, at film er lysende begivenheder i sig selv – der ikke behøver et tapas-arrangement eller en temafest for at være seværdig. Vi vægter, at vores bidragydere er dygtige skribenter, der kan kvalificere deres holdninger med klare argumenter og nysgerrige indfaldsvinkler. Med Skuelyst er vores ambitiøse men ydmyge ønske, at kvalificere den danske filmkritik og stimulere en større sensibilitet for filmkunsten og dens samtale med en bredere samtidskultur.

Redaktører: Nick Bruhn-Petersen og Pernille Lystlund Matzen
Webredaktør: Eva Krems
Grafiker: Gitte Grønkjær Jørgensen

Kontakt redaktionen på redaktion@skuelyst.dk